AED

Een AED is een apparaat dat gebruikt wordt bij een persoon die een acute circulatiestilstand heeft. In de volksmond wordt dit ook wel een hartstilstand genoemd. De AED dient een elektrische schok toe, om het hart weer in het normale ritme te brengen. In Zegge hangen drie AED apparaten in speciale buitenkasten.
 
TC Hooghei, Jongeneelenstraat 13
Spar, Onze Lieve Vrouwestraat 108
Autobedrijf John Peeters, Onze Lieve Vrouwestraat 182
 
In Nederland mag iedereen een AED gebruiken in een noodsituatie. Een AED is makkelijk te bedienen. Het apparaat vertelt je wat je moet doen. Maar reanimeren is méér dan een AED gebruiken. Het is daarom voorwaardelijk dat je een training volgt en je jezelf bijschoolt. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en je kunt tijdens stressvolle situaties goed handelen.
 
Word Burgerhulpverlener!
De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op.
 
Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter het is. Je kunt je alleen registreren als hulpverlener als je een erkende reanimatietraining hebt gevolgd. Het is belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen. 
 
Gemeente Rucphen biedt haar Burgerhulpverleners de benodigde opleiding en herhalingslessen aan. Dit doet zij in samenwerking met de EHBO vereniging. Hiervoor kan je jezelf aanmelden bij Gerrit van Hoek door een mail te sturen naar [email protected] 
 
Kijk op https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/ voor meer informatie of om je aan te melden als Burgerhulpverlener.
 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 165 543 199

Adres

Jongeneelenstraat 13
4735 CG Zegge

KVK-nummer

40283880